Verslag zomervakantie ‘21 Ab

 

Verslag zomervakantie ‘21

Als pur sang MTBer heb ik ditmaal na wat wikken en wegen besloten m’n Gravel Bike mee te nemen op vakantie!
De reden om hier uiteindelijk voor te kiezen was niet eenvoudig omdat wij nooit weten waar we terecht komen tijdens onze reis. En deze fiets kan ook makkelijk op bed gelegd worden tijdens andere activiteiten.
De eerste stop was ‘verplicht’ 4 dagen Spa-Francorchamps, de Formule 1 race.
Toen we aankwamen en op een groot grasveld werden geloodst was het nog net droog, helaas is het daarna begonnen met regenen en niet weer gestopt tot maandag morgen!
4 dagen regen veranderde het groene gras in een 20 cm diepe modderpoel waar vervolgens niemand meer uitkwam. Iedereen moest er door grote tractoren worden uit getrokken à 20€.
Toen wij aan de beurt waren heb ik zelf snel onze camper aangekoppeld, toen kwam de boer om de 20€, ik zei ik heb alleen maar 5€! Hij keek boos en zei mijn tractor loopt ook niet op water! (Ik dacht nog dat was beter geweest er is genoeg water uit de lucht gevallen) maar goed we zaten al vast dus trok hij ons maar richting de weg, een paar meter vóór de weg stopte hij én koppelde hij ons los, gelukkig kreeg ik het zelf voor elkaar de laatste meters af te leggen.
Uiteindelijk is alleen de kwalificatie van de F1 gereden en die was erg spannend, voor de rest was het een zeer  nat en een teleurstellend weekend.

Vakantie ‘21
Normaal wil onze Camper alleen maar naar zonnige streken en bij een dag met bewolking gaat de reis verder de zon achterna.

Luxemburg.
Zo heb ik gereden in Luxemburg en Frankrijk op zeer slechte asfalt wegen met zoveel gaten dat een racefiets dit niet had overleefd.

Duitsland.
In Zuid Duitsland had mijn Garmin een hele mooie route berekend over strak asfalt met zeker pittige klimmetjes.

Oostenrijk.
Door naar Oostenrijk, hier bestaan mijn routes zo ongeveer voor de helft uit asfalt en de rest gravel, als je tenminste een beetje afwijkt van de Ebike routes vol met oude lui die lekker rond touren. Op de kleine dorps weggetjes worden de hoogte meters ook niet vergeten!

Kroatië.
M’n eerste ritje hier viel best tegen. Het werd al heel snel erg warm 27 graden, de watervoorraad raakte halverwege al aardig op! En geen rooie cent op zak, genoeg plekken waar je water kunt kopen maar ik moest het voor niets hebben! Uiteindelijk zag ik een camper langs de weg met een paar mensen erbij, bleken Hongaren te zijn die alleen maar Hongaars spraken, dus ik met handen en voeten om water gevraagd met een zielig hoofd. En ja hoor er kwam een grote fles koud water tevoorschijn.
Ik m’n bidon weer gevuld en vriendelijk bedankend verder gereden.

eiland KRK
Hier ook warm, dus twee bidons gevuld!
Rondje door Garmin laten berekenen, 35km en iets van 400 hm!
Vroeg begonnen ivm de temperatuur, gelijk vanaf de camping klimmen, dus geen tijd om ff op te warmen.
Had gezien op de kaart (digitaal) dat er een lus in zat naar een haven of iets dergelijks, dit bleek een oude (afgesloten) olie overslag te zijn, de lus kon niet worden gereden. Moest de zelfde weg terug (omhoog)! Verder het rondje zonder verkeerde aanwijzingen kunnen rijden.
Uiteindelijk 32 km en 462 hm gereden.

Duitsland,
Vanuit Hofgeismar het plan opgevat om naar het kasteel van Doornroosje (Sababurg) en langs het dierenpark te fietsen wat er vlakbij is en te gaan kijken of het de moeite van een gezamenlijk bezoek waard is.
Het wordt mijn laatste vakantie ritje, morgen gaan we richting huis.
Garmin op het adres van het dierenpark gezet en laten berekenen, mmmmm zo te zien veel grote weg kilometers, onderweg maar ff kijken of hier iets aan te doen is.
Het zoeken naar alternatieven ipv de grote 80 km wegen valt lang niet mee, ik probeer hier en daar wat maar al snel blijkt dit erg lastig. Dan maar door stampen op de grote weg.
De automobilisten houden wel goed rekening met de fietsers en passeren op ruime afstand, een groot voordeel is dat ik door het Garmin radarachterlicht “zie” dat er auto’s achteropkomen zodat ik ook niet verrast wordt.
Uiteindelijk nog 35 km en toch weer 500 hm gereden.
Het kasteel heb ik niet gevonden!!! Maar het dierenpark wel, hier was het super druk.
Bij thuiskomst (camper plaats) maar besloten om nog met de camper langs het kasteel te gaan dit was best aardig voor als je in de buurt bent.

Tot zover m’n fiets activiteiten tijdens deze vakantie, alles bij elkaar toch genoten en afgezien tijdens de diverse ritten.
Groet Ab

 

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.