Mini Downhill Cup Groningen 2019

Zondag 1 september 9:55, Kardingebult. 

Rennen! 

"Laat de fietsen maar zitten." zeg ik nog tegen de jongste telg van het ATP team. De trackwalk is bijna afgelopen en we pakken onze kans om in ieder geval 1 maal over het parcours te mogen lopen.

Nu is alles afgelint. De lijn die ik dinsdag had gekozen om zo snel mogelijk de rockgarden door te vliegen is niet meer mogelijk. Verder was het zoals we samen op dinsdagavond hadden geoefend. Een hele opluchting voor een zenuwachtig 8 jarig jongetje. Zijn eerste Downhill wedstrijd. Voor zijn vader de 5e. De vader die weloverwogen besluit niet teveel risico te gaan nemen en er voornamelijk voor zijn zoontje er te zijn. Trots als een pauw rol ik de helft van mijn trainingsrondes achter hem aan en sta hem bij in enigszins angstwekkende passages. Zijn zelfvertrouwen groeit en we zijn er allebei klaar voor.

We hebben ons geïnstalleerd bij de camper van Wolter. Zijn grote held en niet geheel toevallig winnaar bij de Heren en van de Superfinale.

Daar gieren de zenuwen wanneer “Noah Jazz Mulder” en de overige jeugdrijders worden omgeroepen om zich klaar te maken voor de start. Zijn fiets omhoog duwen neem ik ditmaal volledig voor mijn rekening, om hem zoveel mogelijk te ontzien. Eenmaal aan de start neem ik nog met hem door hoe de procedure is. 

Hij is er klaar voor, hij mag en hij gaat! Ik sta inmiddels al op een ander punt te wachten om hem aan te moedigen. Langs het gehele parcours staan familie, vrienden, bekenden,  overige toeschouwers en de sportverslaggever hem toe te juichen. Met 1 minuut en 6 seconden passeert hij de finish. Een tijd die ook in andere klasses niet vreemd is. Supergoed voor de eerste keer!

Nu is het mijn beurt om een tijd neer te zetten. Met wat kleine foutjes en enige voorzichtigheid plaats ik mij met 38,66 seconden op 11 van de 20 bij de Masters. Met onze tweede run weten we allebei onze tijd wat te verbeteren. 1:04,49 en 38,35. 5e en 12e is de eindstand.

Vanwege vermoeidheid en de volgende dag school, hebben we de Superfinale (de 15 dagsnelsten ongeacht de klasse tegen elkaar) niet meer bijgewoond. Maar wie weet doen we die volgend jaar allebei!

Noah Jazz kan in ieder geval niet wachten tot de volgende wedstrijd.

Mo Mulder.

 

 

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.