Veldslag om Norg 2019

 

 

Zo, dat is even geleden. De laatste keer op de MTB was de Hel van Groesbeek begin dit jaar… Maar gelukkig wel een paar keer op de racefiets gezeten. Theo, Erwin en ik zijn met zijn drie-en naar Norg afgereisd. Theo en ik startten in wave 2, direct achter de wedstrijdrijders. Erwin in wave 3. Ik had mijzelf voorgenomen om dit keer niet behoudend te rijden maar vanaf het begin het gas open te gooien, eens kijken hoe dat bevalt. 


De eerste paar kilometers zijn nog wat onwennig en het is druk. Ik pak samen met Theo een paar alternatieve zandpaden in plaats van het verharde fietspad. We halen zo al snel een grote groep in en komen vooraan in het veld te rijden. Dat is wel relaxed zeg. Bij het eerste brede zandpad rijden we nog samen. Ik zie dat er een groepje wegrijdt en besluit aan te pikken in het laatste wiel, eens kijken hoe dat voelt. En het gaat lekker. Na een kilometer of 10 staat er iemand heftig te zwaaien, ‘oppassen, valpartij’. Poeh die ligt er niet lekker bij. Er staan al drie mensen bij dus ik besluit door te rijden. Na 1,5 kom kom ik de EHBO tegen: “jongens, het is nog een behoorlijk stuken lopen en hij ligt er niet lekker bij”. Misschien kunnen jullie beter nog even de auto pakken. Net op het moment dat ik besluit om mijn fiets aan te bieden komt er een local langs die de mannen op weg helpt. Ik stap weer op en ben er best even mee bezig, hopelijk is alles ok met mijn mede hobby genoot.


Ik besluit aan te haken bij een snel groepje en we doen om de beurt wat kopwerk. Het blijken echte wielrenners, buiten het bos gaat het hard in het bos kan ik makkelijk bij blijven. Kan ik even lekker op adem komen terwijl zij zwoegen. Ook leuk. Bij de eerste post pak ik snel een beker drinken en een banaan en ga gelijk weer door. Lekker door het bos crossen, over de paden. Goh, het gaat lekker.


Na 80 km wordt het pittig. De energie is op, maar nog erger die ondergrond. Het tempo gaat omlaag naar 18-19 in het uur en in groepjes rijden helpt niet meer. “Waarom vind ik dit ook alweer leuk?”… Laatste paar kilometer en ik ben binnen. Eerst even rustig zitten, colaatje en wat eten. Ben best leeg gereden maar wat ging het lekker. Ik zit nog geen 5 minuten en het begint te hozen, ik kruip lekker onder een tent. Ga rustig eten en kleed mij om. Erwin blijkt ook bij de bus te zijn, hij heeft de 80 gereden. Dat was even genoeg. Even later komt Theo binnen. We drinken nog een biertje en genieten van de gezelligheid. ’S avonds zie ik dat ik een lekker klassement heb gereden 146 van de 1050, wow!! Deze strategie ga ik vaker toepassen.. Op naar de Hondsrug classic waar we als team voor het podium gaan.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.